Składniki
- ciasto:
- 220 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 4-5 łyżek wody
- szczypta soli
- olej do natłuszczenia formy + bułka tarta
- wierzch tarty:
- 500 g jabłek
- 200 g mleka
- 40 g cukru
- opakowanie (małe) cukru wanilinowego
- 1 łyżka mąki
- 1 jajko
- cynamon
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Składniki na ciasto umieścić w naczyniu i wyrabiać 30s/poz4-5 Gotowe ciasto włóż do lodówki na około pół godziny. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Przygotuj formę do tarty. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj, wyłóż nim dno i ścianki formy, ponakłuwaj spód widelcem. Piecz ciasto około 15 min.
Jabłka opłucz, obierz i włóż do naczynia, miksuj 3 sekundy/poz 4. Wyłóż je na ciepłe ciasto. Następnie do naczynia wrzuć: cukier, cukier wanil., mąkę, jajko, mleko i wymieszaj 10 sekund/poz 3. Zalej masą jabłka wyłożone na tarcie, posyp cynamonem. Piecz w 200 stopniach C przez 30 min.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzProsta i pyszna! Pierwsza
Prosta i pyszna! Pierwsza zrobiona przeze mnie i super udana!
Pychotka, wszystko zjedzone
Pychotka, wszystko zjedzone tylko się uszy trzęsły, polecam przepis
W sumie to ok.
W sumie to ok.
pyszna i szybka !!!
pyszna i szybka !!!
Przepyszna!!!!
Przepyszna!!!!
Cudowna tarta! Po chwili
Cudowna tarta! Po chwili połowa została zjedzona Polecam przepis!