3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sernik z białą czekoladą i żurawiną


Wydrukuj:
4

Składniki

12 kawałek/kawałki/kawałków

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

  • 180 g herbatników
  • 80 g masła
  • 500 g sera twarogowy z wiaderka
  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukru
  • 5 jajek
  • 1 budyń waniliowy
  • 50 g śmietanka 30%
  • 100 g żurawiny suszonej
  • 100 g czekolady białej
  • 6
    2h 40min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie


  1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni, tortownicę 24cm posmarowac masłem i opruszyć mąką.

    Do suchego naczynia miksującego włożyć podzieloną na kawałki czekoladę rozdrobnić 10s/obr 6 . Przesypać do innego naczynia.

    Do naczynia miksującego włożyć ciastka rozdrobnić 10s/obr 6 . Przesypać do innego kolejnego naczynia.

    Do naczynia miksującego włożyć masło, podgrzewać 4min/70/obr1
    Dodać rozdrobnione herbatniki , wymieszać 10s/obr.3
    Wyłożyć do tortownicy, ugnieść i wstawić do lodówki.

    Składniki na masę serową (oprócz żurawiny i czekolady) włożyć do naczyia miksującego. Przy pomocy kopystki zmiksować 45s/obr.7 . Wrzucić obtoczoną w mące żurawinę i rozdrobnioną czekoladę. Przemieszać kopystką. Przełożyć na spód ciasteczkowy do tortownicy.

    Piec w temt 180stopni 20 minut, następnie 50 minut w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku na 30 minut . Po wystygnięciu wstawić do lodówki na kilka godzin.

    Uwaga!

    skladniki powinny być w temperaturze pokojowej , by podczas pieczenia sernik nie pękał
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Składniki powinny być w temperaturze pokojowej , by sernik nie pękł podczas pieczenia. Żurawinę można pominąć.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy