Tu jesteś:
4
Składniki
40 kawałek/kawałki/kawałków
- 100 g cukru
- 200 g masła
- 300 g mąki pszennej
- 1 jajko kurze
- 1 szczypta soli
- 1,5 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 aromat rumowy lub pomarańczowy
- 1 galaretka truskawkowa lub poziomkowa
- 200 g gorącej wody do rozpuszczenia galaretki
-
6
22min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki (bez wody i galaretki), rozdrobnić przy pomocy kopystki 40 s/obr. 5. Z ciasta uformować kulę, włożyć do innego naczynia, przykryć. Włożyć ciasto do lodówki na 30 minut.
- Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Podzielić kulę z ciasta na 2 równe części, rozwałkować każdy kawałek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 5 mm. Za pomocą foremek wycinać serduszka. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 10-12 minut. W midzyczasie przygtować galaretkę. Ciasteczka pozostawić do całkowitego ostygnięcia, udekorować tężejącą galaretką, przechowywać w hermetycznie zamykanym pojemniku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz