Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Murzynek
- 300 gramów cukru
- 120 gramów wody
- 3 łyżki kakao
- 250 gramów margaryny kasi lub palmy
- 350 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
-
6
1h 55min
Czas całkowity 1h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.
Cukier, wodę, kakao oraz margarynę pokrojoną w kawałki wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" Zagotować 5 min/100 stopni/obr 1
Ostudzić do około 40 stopni
2.
Do ostudzonej masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i całe jajka. Połączyć 2 min/obr 3
3.
Przelać do natłuszczonej wcześniej formy i piec 30-40 minut w 180 stopniach
4.
Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.
Smacznego
Murzynek - łatwo, szybko i pysznie :-)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne, wspaniale wyrósł, idealna słodkość.
Pyszne, wspaniale wyrósł, idealna słodkość.
patisoon
Super szybki i smaczny murzynek polecam
Super szybki i smaczny murzynek polecam
W
"Ciasto" W
Bardzo dobry murzynek. Szybki przepis.Ja...
Bardzo dobry murzynek. Szybki przepis.Ja wstawiłam do nagrzanego piekarnika i piekłam ok 35 minut na termoobiegu .
Ciasto przepyszneja piekam 45 min w 180
Ciasto przepyszne,ja piekłam 45 min w 180
Ciasto wychodzi obłędne w smaku, z powodzeniem...
Ciasto wychodzi obłędne w smaku, z powodzeniem można dac mniej cukru, ja dodałam olejek migdałowy wydłużyłam czas pieczenia, ciasto sprawdzałam patyczkiem.