3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MilkyWay - a'la mleczna kanapka


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

MilkyWay - a'la mleczna kanapka

  • 3/4 szkl, oleju
  • 1/2 szkl, wody
  • 1 i 1/2 szkl, cukru
  • 3 łyżek kakao
  • 5 jaj
  • 1 łyżeczki SODY
  • 1 łyżeczki proszku
  • 1 i 1/2 szkl, mąki

Masa

  • 2 szkl mleka w proszku
  • 1/2 szkl cukru
  • 1/2 szkl mleka
  • 2 łyżki cukru waniliowego TM
  • 250 g masła
  • 6
    1h 40min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Olej, wodę ,kakao i 1 szkl. Cukru zagotuj i ostudź.
    Mąkęwymieszaj w misce z proszkiem i sodą.
    Do naczynia miksującego wlożyc motylek, 5 białek ubij na sztywno (3min/obr4) dodac ½ szkl cukru i ubijac (2 min/obr4), dodaj żółtka i ubijać na puszysta masę (3min/obr3,5).



    Miksując dodając na przemian mąkę z proszkiem i sodą, oraz masę kakaową (4min/obr2).



    Ciasto piecz około30-40 min w temp. 170st. C.



    Przygotowanie masy:



    Mleko podgrzej w rondelku z cukrami do całkowitego rozpuszczenia i odstaw do ostudzenia.



    Miękkie masło zmiksuj na puszystą masę (motylek/3min/obr3) i dodawaj na przemian po łyżce ostudzonego mleka z cukrami mleka w proszku (cały czas miksując 3min/obr1,5). Po dodaniu obu rodzajów mleka miksowac masę 2-3min/obr 3.



    Po uzyskaniu gęstej masy przekładamy na ostudzony, przekrojony biszkopt.



    Można poląc roztopiona czekladą lub gotową polewą czekoaldową tmrc_emoticons.;)[/size]

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ciasto fantastyczne, trzeba tylko piec w blasze...

    Zgłoszony przez fromianka na sierpnia 26, 2017 at 21:42.

    ciasto fantastyczne, trzeba tylko piec w blasze piekarnika i potem przekroić na dwie części przez środek no i krócej piec ok 20 min. bo ciasto po rozprowadzeniu jest znacznie cieńsze. Poza tym do masy któr jest pyszna dodałam serek mascarpone(polowę opakowania) tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 3 gwiazdki za smaczną masę, natomiast pierwszy...

    Zgłoszony przez Halszka_ na kwietnia 4, 2017 at 10:53.

    3 gwiazdki za smaczną masę, natomiast pierwszy raz w życiu ciasto mi nie wyszło.. tmrc_emoticons.(
    piekłam dłużej niż w przepisie, a środek wyglądał jak błoto..

    masę polecam z tradycyjnym biszkoptem i np owocami leśnymi. tak uratowałam sytuację.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kupiłam wszystkie składniki i dopiero zauwazylam...

    Zgłoszony przez Halszka_ na marca 30, 2017 at 18:33.

    Kupiłam wszystkie składniki i dopiero zauwazylam ze przepis dość ogólny jest tmrc_emoticons.) czy moge ugotować składniki w tm? Czy wszystkie gotujemy razem a moze dodajemy w jakiejś kolejności?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze