3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łabędzi Puch


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

Dekoracja

  • 50 g wiórki kokosowe
  • 2 łyżeczki masła

Krem

  • 0,6 litra mleka 3,2 %, 2,5 szklanki
  • 2 bułki czerstwe
  • 1/4 cukru, 1/4 szklanki
  • 100 g wiórek kokosowych
  • 250 g masła w kostce
  • powidła śliwkowe

Biszkopt

  • 8 jaj
  • 8 płaskich łyżek mąki
  • 8 płaskich łyżek cukru
  • 2 płaskich łyżek oleju
  • 2 płaskie łyżki proszku do pieczenia
  • 6
    1h 30min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Dekoracja..
  1. Na patelni rozpuścić 2 łyżeczki masła, wrzucić wiorki i uprażyć na złoty kolor.

    Na górę biszkoptu wyłożyć 1/3 masy, na to posypać uprażonymi wiórkami.

     

     

    Smacznego. tmrc_emoticons.;)

  2. Krem
  3. W 2,5 szkl. mleka namoczyć bułki, dodać 100g wiórek kokosowych i zagotować. Ostudzić. Dodać 250g. masła i wymieszać Obr. 6, / 1 min.

     

    Na wystudzony, przecięty na pół biszkopt, wyłożyć powidła śliwkowe, następnie 2/3 masy kokosowej, przukryć biszkoptem. 

  4. Biszkopt
  5. Blachę o średnicy 22cm. Wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.

     

    Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. (Obr. 5, ubijać tak długo aż się ubiją.) dodać żółtka (Obr. 1.5/1min.)

    Dodać olej i wymieszać. Przelać do miski. Dodać mąkę i wymieszać delikatnie łyżką drewnianą. (Mąkę dodawać stopniowo po 2/3 łyżki)

    Gotowe ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec 180 stopni, 25/30 min.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Można jeść to ciasto od razu po przygotowaniu...

    Zgłoszony przez Viollet87 na listopada 25, 2016 at 11:30.

    Można jeść to ciasto od razu po przygotowaniu czy wymaga leżakowania w lodówce?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na listopada 2, 2014 at 10:02.

    Dodaję do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja robiłam wczoraj... mmm... 

    Zgłoszony przez Change20 na listopada 1, 2014 at 21:23.

    Ja robiłam wczoraj... mmm...  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto robiłam kiedy nie

    Zgłoszony przez marpa na listopada 1, 2014 at 20:47.

    To ciasto robiłam kiedy nie miałam jeszcze TM. Zupełnie o nim zapomniałam. Na pewno go zrobiętmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze