Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Babka drożdżowa
- 500 gramów mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 3 jaja
- 30 gramów drożdży
- 1 szklanka mleka, ciepłe
- 200 gramy masła
- 2 garści rodzynków
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 łyżka skórki pomarańczowej
-
6
1h 10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia TM włożyć masło pokrojone na kawałki 3min/37°C/obr.1
dodać mleko ciepłe, pokruszone drożdże, cukier, mąkę, całe jajka ustawić 3min/"Ciasto"
dodać orzechy ,rodzynki, skórkę pomarańczową 3min/"Ciasto"
gotowe ciasto przełożyć do jednej dużej( standardowa tortownica) lub dwóch foremek
postawić w ciepłe miejsce przykryć ściereczką, włączyć piekarnik wstawić do nagrzanego 200°C piekarnika. Po ok 20-30 min przykryć folią. Piec ok.50-60 min. Na 10 min przed końcem zdjąc folię.
Babkę posypać cukrem pudrem bądź polać dowolną polewą
Babka drożdżowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz