thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Na zupkę potrzebujemy:

  • 1 łyżeczki przyprawy uniwersalnej z TM., lub kostki bulionu drobiowego bądź wołowego
  • 50 g kaszy kus-kus
  • 800 g wody
  • 100 g mrożonej włoszczyzny
  • 100 g kiełbasy wiejskiej, dla lepszego smaku może być wędzona
  • 150 g ziemniaków

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę - kawałki ok. 1 cm. Kiełbasę również pokroić w kostkę. Do naczynia mieszającego wlać wodę, dodać wszystkie pozostałe składniki. Gotować 20 min/100 stopni/obroty Wsteczne 1.

Porady

Zupka szybka w wykonaniu. Po ugotowaniu konsystencja jest lekko zagęszczona więc raczej nie trzeba dodawać śmietany lub zasmażki. 

Smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupka warzywna z kiełbaską

Wydrukuj:

Komentarze