Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/01/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 100 g marchewki, obranej
  • 500 g brokułow, mrożone różyczki
  • 100 g cebuli, obranej
  • 500 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czubrycy zielonej
  • oliwa
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta cynamonu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Na wirujące noże (poz 6) wrzucamy marchewkę, cebulę i czosnek (6-10 sekund), dodajemy oliwę, cynamon i dusimy 3 minuty (varoma). Dodajemy brokuły, zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 10 minut pozycja 1. Po 5 minutach dodajemy czubrycę, sól, pieprz. Następnie miksujemy przez minutę (pozycja 7). Podajemy posypane serem żółtym lub z pieczywem posmarowanym czosnkiem,

    Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

zupa brokułowa z czubrycą zieloną

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy