






- TM 31
Składniki
ZUPA
- 1 liść laurowy
- 1500 g wody
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki bulionu drobiowo-wołowego zrobionego w TM
- 1 mała cebula
- 1 maly por
- 1 pietruszka srednia
- 2 ziela angielskie
- 1/2 sredniego selera
- 1 marchew obrana
- liście pietruszki opcjonalnie,2 małe liście bazyli
- 100g roztbef
- pieprz do smaku
- łyzka przyprawy uniwersalnej zrobionej w TM
- 2 skrzydełka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia
"Blokada naczynia miksującego" nalać wodę najlepiej filtrowaną (zimna) wrzucic cebulkę, 2 łyżeczki bulionu wykonanego w TM, do koszyczka włozyć skrzydełka, kawałek roztbefu posypać przyprawa uniwersalną, wsypać przyprawy (pieprz) włozyc pozostałe składniki. Koszyk włozyc do naczynia nałozyc pokrywę nastawić 15min/100st/obr1 nałożyc miarke ale tak pochyloną podobnie jakby pokrywka uchylona. Po tym czasie nastawić 60min/90st/obr1 bez miarki
Można zrobić również tak, że pierwszy czas przy zamkniętej miarce 10minut później 60minut przy uchylonej miarce
Można wykorzystać porcję z kaczki, rosołową z kurczaka, z indyka...
obrać cebulę i pokroic na plasterki, przysmazyc na patelni a nawet przypalić.
Warzywa obrac opłukać, przekroić na pół.
2 etap
1 etap
Porady
jeśli mamy tylko skrzydełka to skracamy czas gotowania w 2 etapie do 40 min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
w smaku bardzo dobry, wyszedł mętny ale pogotowałem z ziemniakiem na pół i z 3 goździkami i jest jak u babci, smacznego
Rosół rewelacja. Jeśli się wahasz czy zrobić spróbuj Naprawdę warto.
Pięknie dziękuję za ten przepis. Rosół w końcu mi wyszedł i smak ma obłędny. A już myślałam, że pozostało mi jadać rosołek u kogoś, takie antytalencie kulinarne jestem (kilka moich prób rosołowych było niejadalnych
Thermomix + Pani przepis = pycha rosołek zawsze i wszędzie.....cudnie 😋
DrachenZaubererin
Smaczny ale jednak tradycyjnie w garnku długo gotowany jest najsmaczniejszy. Mimo wszystko polecam wg mnie proporcje idealne
P Y C H A !!!!
Miłe zaskoczenie dla podniebienia!
Już dawno nie jadłam tak pysznego rosołku i co najważniejsze sama go zrobiłam
Na pewno będę teraz robić w takim wykonaniu rosół.
Polecam!
bylam bardzo sceptycznie nastawiona. Ale rosol rewelacja. Bede do niego wracac
rewelka!!!
kilka moich prób gotowania rosołu (klasycznie w garnku) nie powiodło się a dziś rosół w TM udany
super - rodzinka zadowolona
Córka powiedziała, że taki pyszny jak u babci. To jest największa pochwała, bo moja mama jest mistrzynią rosołu i nie tylko Własnie się pochwaliłam, ale zanim to zrobiłam, wypróbowałam przepis kilka razy. Dziś robiłam na czterech podudziach kurczaka. Pozdrawiam i dziękuję.
Jak należy ustawić te pokrywkę do pierwszego "wstępnego" gotowania?