thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
1 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 2 szczypty soli
  • 125 g mąki ryżowej
  • 125 g mąki jaglanej
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 30 g drożdży
  • 1/2 szklanki wody letniej/ciepłej
  • 30 g oliwy lub oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki dajemy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i wyrabiamy 20 sek/ Ciasto"Ciasto"  

    Odstawiamy do wyrośnięcia . 

Porady

Dodatkowo na pizzę robię sos który idealnie podkręca smak pizzy .... 

pomidory  + bazylia, oregano, tymianek 

Smacznego tmrc_emoticons.) 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto na Pizze bez glutenu

Wydrukuj:

Komentarze