Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 20/11/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • Ciasto kruche;
  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g margaryny, o temp pokojowej
  • 5 zółtek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • Masa serowa;
  • 1 kg białego sera półtłustego
  • 2 ser, ki waniliowe Danio
  • 2 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 120 g cukru pudru
  • brzoskwinie z puszki pokrojone na ćwiartki
  • Masa z białek;
  • 5 białek, schłodzonych i lekko posolonych
  • 200 g cukru pudru
  • 1 budyń śmietankowy
  • ew. migdały w płatkach do posypania

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto oprócz kakao wrzucić do naczynia miksującego,mieszać 40s obr 4,przełożyć na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec 15 min w temp 180 stopni.Po wyjęciu z piekarnika posypać obficie kakao.

    Do czystego naczynia miksującego włożyć motylek,oddzielić białka od żółtek,białka ubic 1min obr4, przełożyć białka do innego naczynia.Zdjąć motylek.Do naczynia miksującego wrzucić ser i mielić 1,5min obr 6.Do sera dodać pozostałe składniki oprócz białek,wymieszać 40s obr5 dodać białka i wymieszać obrObroty wsteczne"Obroty wsteczne" obrMieszanie"Mieszanie" .Masę wylać na podpieczone ciasto posypane kakao.Na masie serowej ułożyć brzoskinie.Przygotować masę z białek.

    Do suchego naczynia miksującego włożyć motylek,wlać białka i ubijać 4min obr .4.Pod koniec ubijania dodać cukier i budyń.Masę wylać na brzoskwinie.Posypać płatkami migdałów.Piec ok.50 min temp 180 stopni.

    Smacznego

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sernik Borysa

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?