- TM 5
Składniki
Ciasto z fasoli z malinami
- 250 gramów malin
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka mąki kokosowej/ryżowej
- 6 łyżek miodu lub cukru
- 6 łyżek kakao
- 12 łyżek oleju kokosowego lub masła
- 4 jajka
- 2 puszki fasoli czerwonej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Fasolę odsączyć i przepłukać zimną wodą. Wrzucić do naczynia miksującego, dodać jajka, kakao. Zmiksować 1 min./obr.7.
Masa musi być idealnie gładka!
2. Dodać tłuscz połączony z miodem/cukrem. Wymieszać 20 sek./obr.6.
3. Dodać pozostałe składniki. Wymieszać 10 sek./obr.6
4. Blaszkę o wym. 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać powatałą masę i poukładać maliny, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25-30 minut do suchego patyczka.
5. Po upieczeniu, lekko przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!!!!
Ciasto z fasoli z malinami
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
mąka kokoswa jest bardzo chłonna zupelnie innaczej zachowuje sie jak mąka ryżowa- czy to na pewno da dobry efekt ??
irena58:
może być pszenna
anetawilczewska:
12 łyżek oleju=12 łyżek masła
jak proporcjonalnie zamienić 12 łyżek oleju na masło?
A może być mąka pszenna , czy koniecznie kokosowa lub ryżowa ?
rewelacyjny przepis)) pozdrawiam
Ciesze się. Dzisiaj robię ciasto z cukinii. Przepis niebawem
Ciasto pyszne. W pracy zrobiło furrorę. Dałam ksylitol i masło. Następnym razem bardziej obficie obsypię malinami bo nadają pięknego wyglądu i wyraźnego smaku a podczas pieczenia wogóle się nie rozpadają.