thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • CIASTO KRUCHE:
  • 2 SZKL. MAKI
  • 1 JAJKO
  • 1 ŻÓŁTKO
  • 3/4 margaryny
  • 3/4 SZKL. CUKRU
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • MASA BUDYNIOWA:
  • 1/2 L. MLEKA
  • 2 BUDYNIE WANILIOWE LUB SMIETANKOWE
  • CUKIER WANILIOWY
  • MARGARYNA KASIA
  • PACZKA HERBATNIKÓW
  • MASA KRÓWKOWA LUB KAJMAKOWA
  • MASA ŚMIETANOWA:
  • 0.5 LITRA ŚMIETANY 30%
  • 2 ZAGĘSTNIKI DO ŚMIETANY
  • CUKIER WANILIOWY
  • PŁATKI MIGDAŁOWE LUB WIÓRKA KOKOSOWE DO POSYPANIA

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. CIASTO KRUCHE: WSZYSTKIE SKŁADNIKI WYROBIC POZ. INTERWAŁ CZAS 2 MINUTY, PODZIELIC NA DWIE CZĘSCI I UPIEC DWA PLACKI.

    MASA BUDYNIOWA:

    UGOTOWAC BUDYŃ, UTRZEĆ PRZESTUDZONY BUDYŃ Z MARGARYNĄ W NACZYNIU OBR. POZ.3 PRZEZ 3 MINUTY

    MASA SMIETANOWA: UBIĆ SCHŁODZONA ŚMIETANE OK 1 MINUTY Z MOTYLKIEM OBROTY POZ. 3, DODAC ZAGESTNIK I CUKIER WANILIOWY I JESZCZE CHWILE UBIJAĆ.

    KOLEJNOŚĆ UŁOŻENIA WARSTW:

    PLACEK KRUCHY

    MASA BUDYNIOWA

    PLACEK KRUCHY

    MASA KRÓWKOWA LUB KAJMAKOWA

    HERBATNIKI NASĄCZONE ALKOHOLEM

    MASA ŚMIETANOWA

    WIÓRKA KOKOSOWE LUB PŁATKI MIGDAŁOWE

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

3 BIT

Wydrukuj:

Komentarze