Czas przygotowania
12h 30min
Czas całkowity
12h 30min
porcja/porcje/porcji
10
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
ZIELONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ
- 500 g filetów śledzi surowych ze skórką
- 2 duże jajka
- 3 g soli, + dodatkowa ilość do doprawienia
- 1 g pieprzu, mielonego, +dodatkowa ilość do doprawienia
- 130 g mąki
- 200 g oleju
- 100 g ogórka konserwowego, pokrojonego w paski
- 100 g papryki czerwonej, pokrojonej w paski
ZALEWA
- 600 g wody ciepłej
- 120 g octu
- 150 g ketchupu łagodnego
- 4 liście laurowe
- 10 ziaren ziela angielskiego
- 10 ziaren pieprzu czarnego
- 70 g cukru
- 20 g soli
- 120 g cebuli, pokrojonej w półksiężyce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksujacego włożyć jajko, 1g soli, 1g pieprzu, 30g maki 10s/obr.4 Przełożyć do innego naczynia.
2. Resztę maki odwarzyć do miski.
3. Filety doprawić solą i pieprzem nastempnie obtoczyć w cieście i mące. Smażyć na oleju z każdej strony do zrumienienia. Odstawic na bok. - 1. Do czystego naczynia wlać 600g wody ciepłej, 120g octu, 150g ketchupu 10s./obr.5
2. Dodajemy zesztę składników potrzebnych do przygotowania zalewy 15min./100C/obr.0,5
3. Śledzie układamy w naczyniu przekładająć papryką i ogórkiem konserwowym . Całość zalewamy gorącą zalewą. Odkładamy na 12h do lodówki.
ŚLEDZIE
ZALEWA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pychotka
Are you sure to delete this comment ?