- TM 31
Składniki
sos
- 1 cebula szalotka
- 1 ziemniak surowy
- 2 łyżeczki masła
- 125 g Bulionu warzywnego
- 125 g śmietany 36%
- 1 łyżek chrzanu, tartego
- 1 łyżeczek soku z cytryny
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 100 g kiełków rzezuchy
- sól,pieprz, do smaku
- 1 płatów Ciasta francuskiego
- 8 jajka ugotowane na twardo
- 8 plastry łosoś, wędzony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Jajka ugotować na twardo ostudzić i obrać.Ciasto francuskie cienko rozwałkować i pokroic na 8 pasków.Każde jajko owinąć plastrem łososia,a następnie paskiem ciasta .Wstwić na 20 min. do lodówki.Blachę wyłożyc papierem do pieczenia.Roladki posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec ok.30 min. na złty kolor w temp 200 stopni/termoobieg 175 stopni/
Szlotkę ,ziemniak włozyć do"Blokada naczynia miksującego" rozdrobnic 4 sek obr 5 ,dodać masło i dusić czas 4 min temp. varoma.Dodać kremowkę,bulion i gotować temp.100 stopni czas 8 min.Kiełki olukac ,osączyć.Połowę dodać do sosu.zagotować 1 min. sos doprawić solą ,pieprzem, cukrem ,chrzanem sokiem z cytryny.Sos zmiksować czas30sek obr.poz10.Do sosu dodać resztę kiełków.
pomidorki przekroić na połówki, wrzcić do "Blokada naczynia miksującego" z 1 łyżeczką oliwki i poddusić czas 3 min temp.varoma obr"Obroty wsteczne"
Jajka podawać z sosem i pomidorkami. Smacznego
przygotowanie jajek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Pycha