Składniki
- 3 jajka
- łyżka posiekanego szczypiorku
- łyżka drobno pokrojonej szynki
- łyżka majonezu
- pół łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
- łyżka tartej bułki do panierowania
- masło klarowane do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
ugotować jajka na twardo , do naczynia TM wlać pół litra wody, do koszyczka włożyć jajka i gotować 14min./Varoma/obr.4.
w tym czasie posiekać szczypiorek i szynkę.
jajka dobrze wystudzić. zimne należy przekroić razem ze skorupką wzdłuż. w tym celu na dłoni położyć rękawicę kuchenną na to ściereczkę i położyć jajko.ostrym nożem zdecydowanym ruchem przekroić jajko. wyjąć ostrożnie zawartość i przełożyć do naczynia TM. dodać majonez, musztardę i przyprawy. utrzeć 10sek/obr.4. napełnić skorupki masą jajeczną tak aby nadzienie było trochę wypukłe. na patelni rozgrzać masło klarowane ( nie pali się ,można smażyć w wysokich temp. daje dobry smak ), panierować jajka w bułce tartej. zapiec na rumiany kolor. smażyć na średnim ogniu aby nie spalić jajek a nadzienie się dobrze nagrzało. dekorować wg uznania.
potrawa smaczna i szybka w przygotowaniu.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze