thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 16/04/11
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 3 jajka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka drobno pokrojonej szynki
  • łyżka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżka tartej bułki do panierowania
  • masło klarowane do smażenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. ugotować jajka na twardo , do naczynia TM wlać pół litra wody, do koszyczka włożyć jajka i gotować 14min./Varoma/obr.4.

    w tym czasie posiekać szczypiorek i szynkę.

    jajka dobrze wystudzić. zimne należy przekroić razem ze skorupką wzdłuż. w tym celu na dłoni położyć rękawicę kuchenną na to ściereczkę i położyć jajko.ostrym nożem zdecydowanym ruchem przekroić jajko. wyjąć ostrożnie zawartość i przełożyć do naczynia TM. dodać majonez, musztardę i przyprawy. utrzeć 10sek/obr.4. napełnić skorupki masą jajeczną tak aby nadzienie było trochę wypukłe. na patelni rozgrzać masło klarowane ( nie pali się ,można smażyć w wysokich temp. daje dobry smak ), panierować jajka w bułce tartej. zapiec na rumiany kolor. smażyć na średnim ogniu aby nie spalić jajek a nadzienie się dobrze nagrzało. dekorować wg uznania.

    potrawa smaczna i szybka w przygotowaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Jajka faszerowane na ciepło

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy