
- TM 31
Składniki
sok
- 10 g (łyżka cukru)
- 5 g (łyżeczka soli)
- szczypta pieprzu
- opcjonalnie szczypta suszonej bazylii
- 1000 g pomidorów przecierowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Pomidory myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy na pół lub ćwiartki.
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy pomidory(ja kroję bezpośrednio) ,cukier i sól ,pieprz i (bazylię)
Zakładamy miarkę. Miksujemy 1min/10. Gotujemy 10min/90*/obr.4
Ponownie miksujemy1min/10 i zaglądamy.Nie widać pestek przelewamy do wyparzonych słoików obracamy do góry dnem na 10-15 min.
jeżeli jednak widać pestki jeszcze raz miksujemy1min/10
WAŻNA UWAGA : MIKSUJEMY GORĄCE TRZEBA ZACHOWAĆ OSTROŻNOŚĆ.
Nie przekraczać podanej ilości .Chcemy więcej ponawiamy czynności
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Czy trzeba go pasteryzowac, żeby przechował się do Zimy w piwnicy?
Czy jak trochę postoi to oddziela się u was miąższ od wody?
Dziś akurat kupiłam miękkich pomidorków i zrobiłam ten smaczny sok - mąż się ucieszy, bo przepada za sokiem pomidorowym.
Witam!
Sok bardzo dobry , robiłem z limy jest bardzo dobry i przydatny w każdym czasie super kolor i konsystęcja.
Pozdrawiam.
Sok przepyszny 😊polecam
Cieszę się że przypasował
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Pierwsza porcja zrobiona, sok jest przepyszny
W żadnym przypadku ,no chyba że jest bardzo uszkodzona.Wszystko co najlepsze jest zaraz pod skórką.
Pokroić tylko i wio
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Czy pomidory obieramy ze skóry?
Super -zaszalałam, dodając tabasco