Czas przygotowania
28min
Czas całkowity
28min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
pure ziemniaczano-szpinakowe
- 150 g szpinak, świeży( można dać 250g do smaku)
- 165 g mleka 3,2%, lepiej 3,8%
- 20 g masła, prawdziwego
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatułowej
- 1/3 łyżeczki soli drobnej
- 15 g parmezanu, nie uzywać Parmino, bo pure robi sie gumowate
- 500 g ziemniaki, obrane i pokrojone w talarki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. do naczynia miksującego załuż motylek
2. wlej mleko, dodaj ziemniaki, sól, szpinak gotuj 25min/ 100 stopni/ obr. 1
3. dodaj masło, gałkę, parmezan 40s/obr. 4
Podawać do kotletów, steków, jajka sadzonego .....
uwagarzepis szczególnie dla osób co nie lubią szpinaku
pure ziemniaki ze szpinakiem
Porady
przed ostatnim wirowaniem p. 3 użyj kopystki
- dla osób, które nie lubią szpinaku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
nie lubiłam szpinaku, a z tymi ziemniaczkami jest ok.
Magdalena Sciezynska
Pyszności. Super pomysł na szpinak!
też zrobilam bez soli i sa tak samo dobre
Magdalena Sciezynska
REWELACJA!!!
DO POWTORZENIA,cala rodzina lacznie z rocznym dzieckiem uwielbia to danie, pasuje nawet na niedzielny obiad-dziekuje!
TAK,PRZEPYSZNY, SUPER POMYSL...POLECAM BEZ SOLI, ROWNIE SMACZNY I ZDROWSZY PRZEPIS!Przepraszam za duze literki-caps wlaczony.
chcialam napisac, ze juz enty raz robilam ten przepis i zawsze jest extra! czasem daje wiecej skladnikow, czasem robie bez sera a juz zawsze bez soli bo podaje to dziecku i tez jest pyszne!POLECAM.
bardzo się ciesze, że smakuje.
Magdalena Sciezynska
witam,zamierzam robic ten przepis-napisze jak smakowal pozdrawiam