- TM 31
Składniki
Ciasto podstawowe
- 1 łyżeczka soli
- 1 całe jajko
- 100 g mąki
- 150 g sera białego
Szpinak
- 1/2 opakowania mrożonego szpinaku lub
- 1 opakowanie świeżego szpinaku
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Szpinak mrożony rozmrozić i odparować na patelni - lekko przestudzić
albo
świeży parować na varomie 8 min obr1 temp. varoma - odcisnąć wodę ze szpinaku na varomie (ugnieść łyżką)
włożyć do TM i zmiksować 10 sek obr 4 - zebrać kopystką na dno naczynia
dodać pozostałe składniki podstawowe - miksować 20 sek obr 4
Wyjąć ciasto na miseczkę i łyżką zamoczoną we wrzątku kłaść do garnka z osoloną wodą z dodatkiem oleju.
Gotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia
Porady
wersja żółta zamiast szpinaku łyżeczka kurkumy
wersja czerwona 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
wersja z brokułem sparzyć wrzątkiem 5-7 różyczek brokuła rozdrobnić 5 sek obr 4, rozdrabnianie można powtórzyć
+ ciasto podstawowe w w/w wersjach
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Jaką wagę mają opakowania szpinaku, które były użyte?
Pychota!!!!!!!!
Gosiu, robiłem. Pyszne są te Twoje kluseczki ze szpinakiem. Przyznaję Ci 5*****.
Przepis daję do wypróbowania w najbliższym czasie. Uwielbiam szpinak w każdej postaci.