Składniki
polewa czekoladowa:
- 1 łyżki masła
- 2 łyżki cukru pudru lub zwykłego
- 2 łyżki kakao ciemne np. DecoMorreno
- 2 łyżki śmietany 18%
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu. Podgrzewać 2 min./90C/obr. 2. Składniki podgrzewać do rozpuszczenia i połączenia, nie gotować! Jeżeli będzie taka potrzeba to można ściągnąć kopystką składniki z ścianek na dno naczynia i wymieszać jeszcze przez 10s/obr. 2. do uzyskania gładkiej masy. Wyłożyć na ciasto i delikatnie rozsmarować.
Polewa:
Porady
Jeżeli polewa wyjdzie za gęsta należy dodać łyżkę śmietany, jeżeli wyjdzie za rzadka to należy dodać łyżkę masła
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dla mnie idealna
Szybka, łatwa i bardzo smaczna. Dobrze się rozprowadza, jest miękka przez co nie ma problemu przy krojeniu. Polecam
Świetny przepis, super wychodzi!
Szybka i dobra!
super polecam
Super wychodzi ścina się zupełnie na twardo a nie łamie przy krojeniu, polecam.
Bardzo dobra i prosta😀 Polecam
genialnie sie rozsmarowywuje!
Polewa super. Rzeczywiście nie spływa, jest lekko słodka. Użyłam do japońskiego makowca.
A jaka to ma być śmietana gęsta czy taka " lejąca - do zup i sosów np. z łaciata?"
polecam !
www.tomaszkoscik.com
Are you sure to delete this comment ?