thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

NA TRUFLE

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej ( u mnie Jacobs Velvet )
  • 60 g likieru Amaretto
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 100 g masła miękkiego ( 82% tłuszczu )
  • 250 g biszkoptów ( u mnie okrągłe )
  • 250 g sera mascarpone

DODATKI

  • Małe papilotki
  • Kakao do obtoczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    TRUFLI
  1.  Do szklanki wlać likier Amaretto, dodać kawę rozpuszczalną i wymieszać.


     

  2.  Do naczynia TM wsypać biszkopty i zmiksować na proszek -  10s / obr. 10


    Przemieszać kopystką, jeżeli zostały kawałki czynność powtórzyć.


     

  3.  Do zmiksowanych biszkoptów włożyć: serek mascarpone, masło, cukier waniliowy i kawę rozpuszczoną w likierze Amaretto. Wyrobić na jednolitą masę ( jeżeli jest taka potrzeba użyć kopystki ) - 30s / obr. 5


     

  4.  Masę przełożyć do miseczki i włożyć do lodówki na 1 godzinę.


     

  5.  Schłodzoną masę wyjąć , formować kuleczki ,obtaczać w kakao i układać do papilotek.


     

  6.  Gotowe trufle przechowywać w lodówce.


     

  7.  Życzę Smacznego !!!

Porady

[[wysiwyg_imageupload:2076:]]

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze