thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 10/06/14

Składniki

  • 200 g soku z cytryny
  • 250 g wody, zimnej
  • 350 g cukru
  • 400 g wody
  • 1 białko

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie


    1. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać cukier, gotować5 min/100°C/obr. 3.

    2. Dodać zimną wodę i sok z cytryny, wymieszać 3s/obr.3.

    3. Dodać białko, wymieszać 3s/obr.4. Przelać masę do formy do zamrażania do wysokości maks. 4 cm (np. aluminiowej, silikonowej) i przykryć folią spożywczą. Przed zamrożeniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia, na co najmniej 8 godzin.

    4. Pokroić zamrożoną mieszankę na kawałki (około 4 x 4 cm), włożyć do naczynia miksującego, wymieszać 30s/obr.9, następnie ubijać 30s/obr.4 przy pomocy kopystki. Podawać w pucharkach, bezpośrednio po przygotowaniu.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Sorbet cytrynowy

Wydrukuj:

Komentarze