thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 20min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
50 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

DULCE DE MEMBRILLO (serce pigwowca)

  • 1000 gramów pigwy lub pigwowca, bez skórki i gniazd nasiennych
  • 60 gramów wody
  • 750 gramów cukru
  • skórka z cytryny
  • sok z jednej cytryny

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć pigwę lub pigwowca, wodę, skórkę i sok z cytryny.
    Rozdrobnić 10 s. /obr. 10
    Zgarnąć wszystko kopystką na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"
    Na pokrywę Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" położyć koszyczek.
    Ustawić pozycję /Varoma /40 minut/obr. 3
    Następnie dodać cukier i gotować 40 minut /Varoma / obr. 2
    Po ugotowaniu całość zmiksować 10 s. /obr. 10
    Zawatrość przełożyć do żaroodpornego prostokątnego naczynia.
    Naczynie wstawić do piekarnika na ok 30 minut 150 stopni C Wystudzoną galaretkę umieścić w lodówce na 12 godzin.
    Tak przygotowaną dulce de membrillo (serce pigwy).Podawać z paletą serów, słoną szynką, kaczką, jako dodatek do czerwonego wina.Lub jako deser.

Porady

Galaretke przechowujemy w ledówce zapakowanąw pergamin.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

DULCE DE MEMBRILLO( HISZPAŃSKA GALARETKA Z PIGWY)

Wydrukuj:

Komentarze