Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
3
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
opublikowany: 21/03/20
zmieniono dnia: 21/03/20
Składniki
Makaron wonton z polędwica i grzybkami shimeji by Mini Run
- 150 g Makaron pszenny błyskawiczny wonton, Firma taotao
- 150 g Grzybki shimeji brązowe lub białe, Zamiennik - boczniaki
- O,5 puszki Bambusa w zalewie
- 4 czubatych łyżek Zielonej pietruszka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki Sos słodko-ostry
- 2 łyżeczki sos teriyaki
- 1 łyżeczek masła
- 0,5 łyżeczki pieprz, mielony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Marynata do mięsa: zmieszaj sos teryiaki z sosem słodko-ostrym oraz dwiema łyżkami oliwy sezamowej + pokrojony w paski czosnek.
2. Mięso pokroj w cienkie plasterki i zmieszaj z marynatą, odstaw
3. Surowe grzybki bez mycia wrzuć na roztopione masło na patelni i posyp pieprzem, smaż aż będą zarumienione, najlepej na ostrym gazie lub dużej mocy indukcyjndj
4. Makaron wykonaj zgodnie z przepisem na opakowaniu.
5. Odsacz pędy bambusa z wody
6. Mięso w marynacie wrzuć na gorąca sucha teflonowa patelnie i smaż około 1,5 minuty mieszając
7. Ugotowany makaron wrzuć na patelnie wok i wymieszaj z pędami bambus, następnie wrzuć usmażone mięso, potem grzybki i posyp pokrojoną zielona pietruszka. Dopraw solą, pieprzem oraz sosem słodko-ostrym według swojego gustu smakowego.
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?