thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
630 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Potrawka z wołowiną, kukurydzą i batatem (przepis na 2 porcje)

  • 340 g wołowiny gulaszowej
  • 120 g kukurydzy, konserwowej
  • 70 g cebuli
  • 16 g oleju rzepakowego
  • 360 g batata
  • 12 g natki pietruszki, świeżej
  • 250 g przecier pomidorowy, typu passata
  • 2 ząbki ząbki czosnku
  • 2 szczypty curry, mielonego
  • 2 szczypty chili, suszone
  • 6 g korzenia imbiru, świeżego
  • 2 szczypty kmin rzymski, mielony
  • 30 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wołowinę drobno pokroić
  2. Przekroić cebulę na pól, obrać bataty i pokroić w kostkę
  3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół, imbir i czosnek, rozdrobnić 4s/obr. 7. Zgarnąć wszystko ze ścianek kopystką
  4. Dodać olej, chilli w proszku i wołowinę, dusić 6 min/120C/obr z koszyczkiem.
  5. Dodać resztę przypraw, wodę i bataty dusić 20 min/90C/obr z koszyczkiem.
  6. Następnie dodać passatę i kukurydzę dusić 6 min/90C/obr z koszyczkiem.
  7. Całośc posypać natką pietruszki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Potrawka z wołowiną, kukurydzą i batatem (przepis na 2 porcje)

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy