Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
630
g
Poziom
Łatwy
Składniki
Potrawka z wołowiną, kukurydzą i batatem (przepis na 2 porcje)
- 340 g wołowiny gulaszowej
- 120 g kukurydzy, konserwowej
- 70 g cebuli
- 16 g oleju rzepakowego
- 360 g batata
- 12 g natki pietruszki, świeżej
- 250 g przecier pomidorowy, typu passata
- 2 ząbki ząbki czosnku
- 2 szczypty curry, mielonego
- 2 szczypty chili, suszone
- 6 g korzenia imbiru, świeżego
- 2 szczypty kmin rzymski, mielony
- 30 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wołowinę drobno pokroić
- Przekroić cebulę na pól, obrać bataty i pokroić w kostkę
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół, imbir i czosnek, rozdrobnić 4s/obr. 7. Zgarnąć wszystko ze ścianek kopystką
- Dodać olej, chilli w proszku i wołowinę, dusić 6 min/120C/obr z koszyczkiem.
- Dodać resztę przypraw, wodę i bataty dusić 20 min/90C/obr z koszyczkiem.
- Następnie dodać passatę i kukurydzę dusić 6 min/90C/obr z koszyczkiem.
- Całośc posypać natką pietruszki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze