Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
- TM 6
opublikowany: 20/11/23
zmieniono dnia: 22/11/23
Składniki
Gulasz wołowy z pieczarkami i papryką (4)
- 1 łyżeczki bulionu, wykonanego w TM
- 120 g wody
- 100 g pieczarek
- 150 g polędwicy wołowej, pokrojonej w 2 cm kostkę
- 75 g kaszy gryczanej
- 5 g oliwy z oliwek
- 120 g papryki czerwonej, (pół sztuki)
- 1 szczypty soli
- 1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 120 g ogórków kiszonych, (2 sztuki)
- 25 g cebuli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na pokrywie naczynia miksującego umieść miskę i odważ do niej 75 g kaszy gryczanej, następnie odstaw na bok.
- Do naczynia miksującego dodaj 25 g cebuli.
- Dodaj 5g oliwy z oliwek.
- Nałóż miarkę na pokrywie naczynia miksującego.
- Ustaw obroty 5 na 5 sekund.
- Składniki zgarnij kopystką na dno naczynia miksującego.
- Do naczynia dodaj 150g wołowiny pokrojonej na 2 cm kawałki (lub drobniej).
- Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
- Ustaw obroty wsteczne (duszenie), 120 st.C, duś 3 minuty.
- Dodaj szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz łyżeczkę papryki.
- Dodaj 100 g pieczarek pokrojonych w grubsze plastry.
- Dodaj 120 g papryki pokrojonej w 2 cm kostkę.
- Dodaj 120 g wody i łyżeczkę koncentratu bulionu.
- Zamiast miarki na pokrywie naczynia miksującego umieść koszyczek.
- Ustaw obroty wsteczne 1, temperaturę 100 st.C i gotuj przez 45 minut.
W tym czasie ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. - Gotowy gulasz wyłóż na kaszę, podawaj z ogórkiem pokrojonym w ćwiartki.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?