thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 280 g ciepłej wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczki soli
  • 50 g drożdży
  • 1,5 łyżki oliwy z oliwek
  • 280 g mąki żytniej
  • 250 g mąki pszennej razowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto włożyć do naczynia miksującego i wyrobić 4min./Closed lid/dough mode

    Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 40 min. do wyrośnięcia.
    Uformować bułeczki i wstawić do zimnego piekarnika ustawić temperaturę grzania 200*C i piec 30 min.

    Po wyjęciu z piekarnika bułeczki posmarować pędzlem namoczonym w zimnej wodzie. 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Wariant bułki żytnie Mahalii

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy