Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
22min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 150 gramów przenicy
  • 350 gramów mąki przennej
  • 1 łyżeczki cukru
  • 300 gramów wody sodowej
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 40 gramów drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Przenice zemleć 1min/10 obr


    2. Dodać drożdze 40 gram, cukier 1 łyżeczka, woda 3 MT. Wymieszać 1min/obr2/temp.37


    3.Nasępnie dodać 350 mąki przennej, 1łyżeczke soli i wyrobić 3min/interwał


    4. Po wyrobieniu wyłożyć na tależ, jak podrosnie /ok 15-20 min/ to podzielić na 8 cześci i formować bułeczki/bagietki o dł. 10 cm.


    5. Na konieć posypać mąką i piec w piekarniku ok 20 min


    Smacznegotmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tanie bułki grahamki

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy