Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 25min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
4 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej, Typ 650
  • 15 g drożdży suchych
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki otrębów owsianych
  • 400 g ciepłej wody
  • 2 łyżki Ziół prownasnalskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać : mąkę, drożdże, cukier, otręby, zioła i wodę. Wyrobić ciasto 3 min/Ciasto"Ciasto" . Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto przełożyć do formy wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb ziołowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy