thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 04/09/12
zmieniono dnia: 07/09/12

Składniki

  • 50 g drożdży świeżych
  • 510 g mąki przennej
  • 1 czubate łyżeczki soli
  • 125 g soku pomidorowego
  • 125 g wody
  • 40 g masła
  • 100 g sera zòltego wg gustu
  • 1 jajo kurze
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksujacego wlozyc ser, zmielic obroty 10 / czas 10s.

  2. Wlac wode, sok pomidorowy, oliwe, maslo, jajo, drozdze, cukier, make, sol, wyrobic ciasto czas 5 minut / Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto"

  3. Przelozyc do posmarowanej tluszczem formy, pozostawic do wyrosniecia, ( ciasto musi podwoic swoja objetosc )

  4. Piec 45-50 min w temp 200 st.C

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z serem i sokiem pomidorowym

Wydrukuj:

Komentarze

  • stycznia 11, 2017 at 09:58
    5.0

    Super chleb. dodałam przyprawę do ziemniaków dla wzbogacenia smaku dzisiaj też pieke i dodfam jeszcze bazylii. Nawet mój bardzo wybredny mąż powiedzial, że chleb jest super

  • listopada 9, 2012 at 01:15
    5.0

    Chlebek zrobiony i zjedzony Big Smile tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Dodalam passate, zamiast soku, bazylie do srodka, oregano na wierzch i 20g drozdzy, zamiast 50g. Pycha Big Smile  Zostawilam do urosniecia, rabnelam sie na lòzko na pòl godzinki, bo bylam padnieta i ciasto prawie ucieklo z foremki tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;) .

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 6, 2012 at 13:27
    5.0

    Aniu chlebek robiłam już kilka razy ( i z sereb i bez ) i jest pyszny. Zamiast oliwy z oliwek dodaję zalewę z suszonych pomidorów i do tego szczyptę bazylii. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.  tmrc_emoticons.)  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • września 27, 2012 at 17:44
    5.0

    Przepyszny tmrc_emoticons.)

    Kolejny chlebek zrobiłam bez sera ale z dodatkiem szypt: bazyli, tymianku, ziół prowansalskich i oregano. Polecam tmrc_emoticons.)

  • września 7, 2012 at 21:23

    Cieszę sie ze smakuje, Ja tez uwielbiam ten chlebek!  tmrc_emoticons.)

  • września 7, 2012 at 20:26
    5.0

    Aniu chlebek wyszedł pyszny tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D bardzo nam smakował a mi najbardziej z samym masłem tmrc_emoticons.D będę go często robiła, dziekuję i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

  • września 7, 2012 at 14:47
    5.0

    Aniu następny chlebek ,który upiekę będzie w/g Twojego przepisu tmrc_emoticons.D  Big Smile  dziekuję za przepis i komentarze Love

  • września 7, 2012 at 13:04

    Wymiary blaszki 30cm długa, 12 cm szeroka i 8 cm wys. tmrc_emoticons.) Można użyć 2 mniejszych. Proszę pamiętać ze ciasto musi podwoić swoją objętość podczas rosniecia. Pozdrawiam 

  • września 7, 2012 at 08:41

    A czy z tej porcji wychodzi tylko jedna keksówka czy dwie? bo nie wiem czy w jednej chlebek nie wyrośnie za dużo.

  • września 6, 2012 at 23:33

    Juz sie poprawilam tmrc_emoticons.;)  dziekuje i przepraszam! Mam nadzieje ze chlebek bedzie smakowal, Ja bardzo go lubie tmrc_emoticons.)

    Prosze jak mozesz napisz czy wyszedl tmrc_emoticons.) i czy smakowal.