Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 04/09/12
zmieniono dnia: 07/09/12
Składniki
- 50 g drożdży świeżych
- 510 g mąki przennej
- 1 czubate łyżeczki soli
- 125 g soku pomidorowego
- 125 g wody
- 40 g masła
- 100 g sera zòltego wg gustu
- 1 jajo kurze
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksujacego wlozyc ser, zmielic obroty 10 / czas 10s.
Wlac wode, sok pomidorowy, oliwe, maslo, jajo, drozdze, cukier, make, sol, wyrobic ciasto czas 5 minut / "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto"
Przelozyc do posmarowanej tluszczem formy, pozostawic do wyrosniecia, ( ciasto musi podwoic swoja objetosc )
Piec 45-50 min w temp 200 st.C
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Super chleb. dodałam przyprawę do ziemniaków dla wzbogacenia smaku dzisiaj też pieke i dodfam jeszcze bazylii. Nawet mój bardzo wybredny mąż powiedzial, że chleb jest super
Chlebek zrobiony i zjedzony Dodalam passate, zamiast soku, bazylie do srodka, oregano na wierzch i 20g drozdzy, zamiast 50g. Pycha Zostawilam do urosniecia, rabnelam sie na lòzko na pòl godzinki, bo bylam padnieta i ciasto prawie ucieklo z foremki .
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Aniu chlebek robiłam już kilka razy ( i z sereb i bez ) i jest pyszny. Zamiast oliwy z oliwek dodaję zalewę z suszonych pomidorów i do tego szczyptę bazylii. Dziękuję za przepis i pozdrawiam.
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Przepyszny
Kolejny chlebek zrobiłam bez sera ale z dodatkiem szypt: bazyli, tymianku, ziół prowansalskich i oregano. Polecam
Cieszę sie ze smakuje, Ja tez uwielbiam ten chlebek!
Aniu chlebek wyszedł pyszny bardzo nam smakował a mi najbardziej z samym masłem będę go często robiła, dziekuję i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Aniu następny chlebek ,który upiekę będzie w/g Twojego przepisu dziekuję za przepis i komentarze
Wymiary blaszki 30cm długa, 12 cm szeroka i 8 cm wys. Można użyć 2 mniejszych. Proszę pamiętać ze ciasto musi podwoić swoją objętość podczas rosniecia. Pozdrawiam
A czy z tej porcji wychodzi tylko jedna keksówka czy dwie? bo nie wiem czy w jednej chlebek nie wyrośnie za dużo.
Juz sie poprawilam dziekuje i przepraszam! Mam nadzieje ze chlebek bedzie smakowal, Ja bardzo go lubie
Prosze jak mozesz napisz czy wyszedl i czy smakowal.