thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 10min
Czas całkowity
1h 55min
porcja/porcje/porcji
18 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 1 łyżeczki cukru
  • 500 gramów wody
  • 120 gramów sera typu emmentaler
  • 1 ząbka czosnku
  • 550 gramów mąki
  • 80 gramów słonecznika łuskanego
  • 40 gramów drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ser i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego i rozdrabniamy 5s/poziom 8 Przerzucamy do osobnego naczynia

  2. Drożdże, cukier i wode podgrzewamy 2min/37 stopni/obr 

  3. Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj 3 min/Zablokowany/Interwał

  4. Ciasto przenieś do prostokątnej blaszki i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut  i przykryj bawełniana ściereczką.

  5. Piecz w temp. 200 stopni przez 45 minut. Jezeli skórką za bardzo sie spiecze można nakryć ja papierem  do pieczenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z czosnkiem serem i słonecznikiem

Wydrukuj:

Komentarze