![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/s51pziyt-d9194-645291-cfcd2-53u5jhlr/5f6eb7c9-7c7c-4f0f-bb31-12f1e3f299f0/main/chleb-z-czosnkiem-serem-i-slonecznikiem.jpg)
- TM 31
Składniki
Ciasto
- 1 łyżeczki cukru
- 500 gramów wody
- 120 gramów sera typu emmentaler
- 1 ząbka czosnku
- 550 gramów mąki
- 80 gramów słonecznika łuskanego
- 40 gramów drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Ser i czosnek wrzucamy do naczynia miksującego i rozdrabniamy 5s/poziom 8 Przerzucamy do osobnego naczynia
Drożdże, cukier i wode podgrzewamy 2min/37 stopni/obr
Dodaj pozostałe składniki i wyrabiaj 3 min/
/
Ciasto przenieś do prostokątnej blaszki i pozostaw do wyrośnięcia na 20 minut i przykryj bawełniana ściereczką.
Piecz w temp. 200 stopni przez 45 minut. Jezeli skórką za bardzo sie spiecze można nakryć ja papierem do pieczenia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
dzieci polubiły odrazu
Bardzo dobry chlebek!
ciekawy przepis. Na pewno wypróbuję![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)