Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Chleb z białym serem
- 450 gramy mąki pełnoziarnistej
- 100 gramy mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki soli
- 100 gramy zakwasu chlebowego
- 300 gramów letniej wody
- 150 gramy twarogu (półtlustego lub chudego)
- 5-10 gramy drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.Do naczynia miksującego dodajemy mąki ,ser,zakwas ,sól ,wlewamy letnia wode,wyrobic ciasto interwał 3-4 min.ja dodaję kminek rownież poniewaz bardzo lubię
2.Ciasto przekładam do prostokatnej foremki o wymiarach 25 cm.Zostawiam do wyrośniecia na ok godziny w ciepłym miejscu .Njalepiej w piekarniku w temp 40 stopni .Po wyrosnieciu nagrzewam piekarnik do 200 stopni i wkóadam chlebek na ok 40 min .
Chleb z białym serem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?