Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Ogórki w ketchupie
- 2 kg ogórków
- gorczyca,liśc laurowy,ziele angielskie,czosnek
- 4 szkl wody
- 1/2 szl octu
- 1 szkl cukru
- 2 łyżki soli
- 1 szkl ,ketchupu pikantnego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Przyprawy do każdego słoika :
1 łyżeczka gorczycy
1 liśc laurowy
8 ziaren ziela angielskiego
1/2 łyżeczki pieprzu w ziarnach
2 ząbki czosnku
Ogórki umyć,mozna obrać ze skórki ,jak kto wolipokroić na ósemki i do słoików.Przygotować zalewe z wody ,octu ,cukru ,soli i ketchupu.Ogórki zalac ciepłą zalewą pasteryzować 15 min.Po wyciagnęciu odwrócić do góry dnem i pozostawić do całkowitego ostygnięcia .
Z podanych proporcji wychodzi 6 słoiczków o pojemnosci 540 ml
Ogórki w ketchupie
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze