thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Chleb z białym serem

  • 450 gramy mąki pełnoziarnistej
  • 100 gramy mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 100 gramy zakwasu chlebowego
  • 300 gramów letniej wody
  • 150 gramy twarogu (półtlustego lub chudego)
  • 5-10 gramy drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Chleb z białym serem
  1. 1.Do naczynia miksującego dodajemy mąki ,ser,zakwas ,sól ,wlewamy letnia wode,wyrobic ciasto interwał 3-4 min.ja dodaję kminek rownież poniewaz bardzo lubię
    2.Ciasto przekładam do prostokatnej foremki o wymiarach 25 cm.Zostawiam do wyrośniecia na ok godziny w ciepłym miejscu .Njalepiej w piekarniku w temp 40 stopni .Po wyrosnieciu nagrzewam piekarnik do 200 stopni i wkóadam chlebek na ok 40 min .

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb z białym serem

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy