thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Żurek

  • 50 g śmietany
  • 60-70 g cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 150 g boczku wędzonego,pokrojonego w kostkę
  • 100 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 700 g wody
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1-2 łyżeczki koncentratu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 300 g zakwasu na żurek
  • 1/2 łyżeczek soli
  • 2-3 grzyby suszone wcześniej namoczone
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczki chrzanu opcjonalnie

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Żurek
  1. 1.Na podstwie naczynia miksującego ustwić kubek,odmierzyć do niego śmietane ,odstawić
    2.Do naczynia włożyć cebulę czisnek rozdrobnić 3s/obr5. Składniki zgarnąc kopystką na dno naczynia dodać oliwę dusić 2 min/120/obr 1
    3.Dodać boczek białą kiełbasę dusić 3 min/120/obr 1
    4.Dodać wodę ,ziemniaki,koncentrat bulionu,liscie laurowe,ziele gotować 10 min/100/obr 1
    5.Dodać zakwas,sól,pieprz,grzyby gotować 12 mni/100/obr1
    6Dodać majeranek ,chrzan ,smietanę gotowac 3 min/100/obr 1

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Żurek

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?