thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 150 g ryżu białego
  • 350 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 20 g drożdży
  • 400 g wody
  • 3 czubate łyżki ziaren słonecznika

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia wsypać ryż, zemleć 1 min/obr.10, przełożyc do innego naczynia

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyc drożdze, wlać wode, podgrzać 2 min/37C/obr.1

    3. Dodać zmielony ryż, wsypć mąkę, ziarna słonecznika, sól wymieszać 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    4. Ciastp przełozyc do miski,przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia ok 30min

    5. Ciasto przełożyć do wysmarowanej keksówki i posypanej otrębami owsianymi i ponownie odstawic na ok 15min. W tym czasie Ciasto"Ciasto" rozgrzać piekarnik do temperatury 180C

    6. Piec ok 40-45 minut

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb ryżowy

Wydrukuj:

Komentarze