thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 450 g wody
  • 40 g drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 450 g mąki pszennej razowej
  • 220 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Thermomixa wlać wodę, dodać drożdże i cukier, podgrzać 2 min/37stop/obr 2

    Dodać makę pszenną razową i pszenną zwykła, sól i olej i wyrabiać 2 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Ciasto wyłożyć i poczekac az wyrośnie ok 40 min

    Przełożyc do natłuszczonej formy do pieczenia

    Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni przez 50-60 min

    Po upieczeniu wyjąć z piekarnika odczekać 10 min i wyjąć z foremki

    Kroić dopiero jak całkowicie ostygnie

    Smacznego!!!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb razowy

Wydrukuj:

Komentarze