Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 29/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 450 g mąki pszennej razowej
  • 220 g mąki pszennej
  • 40 g drożdży
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Thermomiksa wlać 450 g wody, dodać 40 g drożdży i
    łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2
    min./37st C/obroty 2
    . Dodać 450 g mąki pszennej razowej, 220 g mąki
    pszennej, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min./pozycja interwał. Ciasto przełożyć do innego naczynia,
    pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
    natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
    rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 50-60 min. Po wyjęciu z
    piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
    pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

CHLEB PSZENNY RAZOWY

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy