Składniki
- 450 g mąki pszennej razowej
- 220 g mąki pszennej
- 40 g drożdży
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do Thermomiksa wlać 450 g wody, dodać 40 g drożdży i
łyżeczkę cukru, podgrzać czas 2
min./37st C/obroty 2. Dodać 450 g mąki pszennej razowej, 220 g mąki
pszennej, 2 łyżeczki soli, łyżkę oleju, wyrobić czas 2 min./pozycja interwał. Ciasto przełożyć do innego naczynia,
pozostawić do wyrośnięcia na około 40 min., następnie przełożyć do
natłuszczonej formy do pieczenia (około 37x12x7 cm). Piec we wcześniej
rozgrzanym piekarniku w temp. 200 st. C przez 50-60 min. Po wyjęciu z
piekarnika pozostawić chleb w formie na około 10 min., następnie wyjąć i
pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze