thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 40min
porcja/porcje/porcji
12 plaster/plastry/plastrów
Poziom
Średni

Składniki

150ml wody

150ml piwa jesnego

540gmąki typ550

3 łyżeczki mąki gryczaniej

1.5 łyżecz.otrębny

1 łyżecz.soli

150ml zaczynu drożdże+ciepłe mleko+cukier

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    chleb piwny
  1. 1.SPOSUB PRZYGOTOWANIA ROSZCZYNU?
    WLEJ DO NACZYNIA 150ML MLEKA CIEPŁEGO! DODAJ DO MLEKA 30G DROŻDŻY I ROZMIESZAJ WSYB 1.5 ŁYŻECZKĘ CUKRU NASTĘPNIE WSYB DWIE KOPIASTE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ I ROZNIESZAJ ROCZSZYN ODCTAW GO DO WYROSNIENCIA NA OKOŁO 5-10MIN ZALEŻNOSCI W JAKIEJ °C!
    2. PO WYROSNIECIU ROSZCZYNU PSZELEJ GO DO MISY Z SKŁADNIKAMI (Z RESZTĄ)
    3. PO WYROBIENIU CIASTA WSTAW PIEKARNIK NA 170°C (GÓRA DÓŁ)NA OKOŁO 40MIN SREDNIA BLACHAN

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

chleb piwny

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: