Składniki
150ml wody
150ml piwa jesnego
540gmąki typ550
3 łyżeczki mąki gryczaniej
1.5 łyżecz.otrębny
1 łyżecz.soli
150ml zaczynu drożdże+ciepłe mleko+cukier
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1.SPOSUB PRZYGOTOWANIA ROSZCZYNU?
WLEJ DO NACZYNIA 150ML MLEKA CIEPŁEGO! DODAJ DO MLEKA 30G DROŻDŻY I ROZMIESZAJ WSYB 1.5 ŁYŻECZKĘ CUKRU NASTĘPNIE WSYB DWIE KOPIASTE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ I ROZNIESZAJ ROCZSZYN ODCTAW GO DO WYROSNIENCIA NA OKOŁO 5-10MIN ZALEŻNOSCI W JAKIEJ °C!
2. PO WYROSNIECIU ROSZCZYNU PSZELEJ GO DO MISY Z SKŁADNIKAMI (Z RESZTĄ)
3. PO WYROBIENIU CIASTA WSTAW PIEKARNIK NA 170°C (GÓRA DÓŁ)NA OKOŁO 40MIN SREDNIA BLACHAN
chleb piwny
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze