Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 0.5 kg mąki
- po 1/3 szklanki:
- otręby
- siemię lniane
- płatki owsiane
- łuskany słonecznik
- 20 g drożdzy
- 0,7 litracieplej wody
- łyczeczka soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wszystkie składniki wsypać do naczynia miksującego w podanej kolejności. Mieszać 1min/ Interwał.
Masę przelać do foremki i odstawic w cieple miejsce do wyrośnięcia. Piec 40 min w temp 200ºC
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
chlebek rewelacyjny. ale rzeczywiście trzeba dać 0,5 l wody. Polecam wszystkim
Chleb bardzo dobry, taki jak lubię. Ja dałam 0,5 l wody, a dodatkowo w piekarniku wstawiłam blache z wodą.
Niestety, ale ten przepis w tej formie nie nadaje się do niczego.
Niestety ilosc wody podalam "na oko", wszystko zalezy od ilosci dodatkow jaka sie dodaje. Masa po wymieszaniu nie powinna byc zbita w kulke, wtedy pieczywo jest zbyt kruche. Jesli z 0,7 wyszlo zbyt zadkie, radze dac 0,5l i wtedy jesli bedzie zbyt geste dolac jeszcze troche wody. Naprawde warto, chlebek jest przepyszny. Mozna tez dodac suszone sliwki zamiast siemienia lnianego. Powodzenia i smacznego.
chleb niestety nadawal sie do wyrzucenia. Byl za bardzo wilgotny i niedopieczony po tych 40 min. Stanowczo za duzo wody.