Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
20
plaster/plastry/plastrów
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 750 g jabłek, pokrojonych na ćwiartki
- 100 g cukru
- 150 g rodzynek
- 500 g mąki pszennej
- 1,5 łyżki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 200 g orzechów, całych, mieszanka
- masło, do smarowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić przy pomocy kopystki 5 s/obr. 5. przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wsypać cukier, rodzynki, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cynamon, wymieszać 10s/obr.3.
- Dodać rozdrobnione jabłka i orzechy, wymieszać kopystką, wyrobić 3min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" . Jeżeli to konieczne, użyć kopystki do mieszania ciasta.
- Ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (około 30 x 12 x 10 cm), piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 60 minut. Pozostawić przez 15 minut do ostudzenia w formie. Przed pokrojeniem na kromki pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
@drive mad: I've never tried this before, tasty!
I got this one too io games unblocked
U mnie też zakalec,jeden wielki zakalec...
Zrobiłam z mąką żytnią, orzechami włoskimi z działki i jagodami goji-chlebek/ciacho smakuje nieźle, nie za słodkie, nie za kwaśne, w środku wilgotne. Taki grubszy plaster to całkiem pożywne śniadanko
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Nie wyszedł mi ten przepis. . Tak mi zależało a tu jeden wielki zakalec. Co źle zrobiłam?
Potwierdzam bardzo dobre
www.thermoprzepisy.pl
www.vitasklep.pl
makazytnia ma inna konsystencje, nie probowalam akurat tego przepisu, ale probowalam inne i TM po prostu zatrzymuje sie i nie miesza ciasta. Polecam make orkiszowa, jest droga, ale kiedy jej uzywan zamias pszennej nic sie nie dzieje z urzadzeniem.
Witam,
Poniewaz nie moge jesc przetworów na bazie pszenicy ciekawa jestem czy mozna zrobic to cisato/chleb na bazie maki zytniej. Czy ktos moze probował ?
Pozdrawiam
A
Wlasciwie powinno sie nazywac ciastem, bo jest slodkie i przepyszne.
WYGLĄDA SMACZNIE,NAPEWNO TAK SAMO SMAKUJE KOJARZY MI SIĘ ZE SWIĘTAMI.UPIEKĘ GO ABY BYŁ NA WIGILIJNYM STOLE
Are you sure to delete this comment ?