thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

Skłądniki na chleb

  • 500 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej (np. balviten)
  • 2 łyżki mąki sojowej
  • 440 g wody/mleka/maślanki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 7 g drożdży suchych
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki łyżki oleju
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 jajko do posmarowania chleba
  • nasiona do posypania chleba

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    przygotowanie chleba
  1. Do naczynia miksującego wlać wodę/mleko/maślankę, cukier, drożdże i podgrzewać 3 min/37°C/obr.2.

    Następnie dodać resztę składników według podanej kolejności i wyrabiać 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

    Wyrobione ciasto przełożyc do blaszki keksówki o wymiarach 12x30 i odstawić do wyrośnięcia. 

    Wyrośnięty chleb posmarować jajkiem i posypac ulubionymi ziarnami.

    Piec 50 min/180°C

     

     

     

     

Porady

Na dno piekarnika wstawić naczynie z wodą, które słyży do nawilżania powietrza podczas pieczenia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chleb bezglutenowy wieloziarnisty

Wydrukuj:

Komentarze