Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 25min
porcja/porcje/porcji
8
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Bułki razowe
- 20 gramy drożdże świeże
- 1 łyżki cukru
- 250 gramów mleko
- 400 gramów mąki pszennej
- 100 gramów mąka razowa
- 120 gramy jogurt naturalny
- 1 łyżki Sòl morska
- 40 gramów olej rzepakowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- drożdże cukier i mleko włożyć "Blokada naczynia miksującego" ustawić czas na 2min temp.37 obr 1 dodać resztę składników i wyrobić"Ciasto" czas 1,5min.
zostawić w"Blokada naczynia miksującego" na około 30 min przykryć bawełnianą sciereczką (aż wyrośnie). Uformować 8 bułek przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 15 min.Piec w piekarniku temp.180 20-25min
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Przepis dzś sprawdziłam na TM5bułeczki wyszły pyszne piekłam w piecu gazowym troszkę dłużej były w piekarniku trzymałam na wygląd ważne że wszystkim smakowały dzięki za przepis😃
Are you sure to delete this comment ?