thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Bulki

  • 50 g oleju, ja biore olej z oliwy
  • 500 g mąki pszennej, Typ 405
  • 1 kostki drożdży, 42 g
  • 1 czubate łyżeczki soli stołowej
  • 16 plastrów łagodnego sera gouda lub ementaler
  • 1 czubate łyżeczki cukru
  • 230 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Bulki
  1. 1. Do naczynia miksujacego wlac 230g wody i rozkruszyc kostke drozdzy, podgrzac 2 minuty w temp. 37°C na pozycji 1.

    2. Dodac 500g maki pszennej, 50 g oleju, 1 lyzeczke soli i cukru. Zagniesc 3 minuty Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .

    3. Zagniecione ciasto pozostawic w naczyniu miksujacym na czas 10 minut.

    4. Nastepnie z wyrosnietego ciasta zrobic rulon i pokroic na 16 rownych czesci, z ktorych nalezy uformowac bulki.

    5. Na wylozonej papierem blaszce ulozyc po 8 bulek i kazdy z nich pokryc plastrem sera.

    6. Piec w rozgrzanym do temp. 190°C w termoobiegu ok. 15. minut.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bulki w "plaszczyku serowym"

Wydrukuj:

Komentarze