thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
8 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 25/04/13
zmieniono dnia: 05/06/13

Składniki

Ciasto

  • 120 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego
  • 180 gramów wody
  • 500 gramów mąki
  • 40 gramów oleju
  • 2 łyżeczki soli
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 30 gramów drożdży

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasta
  1. 1.     Zamrożony szpinak wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 7s/obr.10. Przy pomocy kopystki zgarnąć szpinak ze ścianek naczynia miksującego

  2. 2.     Dodać wodę, podgrzać 3min/temp 37/obr. 2

     3. Do naczynia dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto, 2min/  Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Mieszanie"Mieszanie"

  3. 4.     Ciasto wyłożyć na tacę, uformować okrągły placek i przy pomocy kopystki wyciąć/uformować dowolny kształt bułek np. trójkąty

     

    5.     Tak przygotowane bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem

     

    6.  Bułki wstawić do zimnego piekarnika i piec ok.30 min./temp. 200

Porady

Brak obrotów wstecznych"Brak obrotów wstecznych"


Bułkom można nadac dowolny kształy i posypać ulubionymi ziarnami np. słonecznikiem, pestkami dyni itp.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki szpinakowe

Wydrukuj:

Komentarze