Składniki
Ciasto
- 120 gramów szpinaku rozdrobnionego mrożonego
- 180 gramów wody
- 500 gramów mąki
- 40 gramów oleju
- 2 łyżeczki soli
- 1,5 łyżeczki cukru
- 30 gramów drożdży
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Zamrożony szpinak wrzucić do naczynia miksującego, rozdrobnić 7s/obr.10. Przy pomocy kopystki zgarnąć szpinak ze ścianek naczynia miksującego
2. Dodać wodę, podgrzać 3min/temp 37/obr. 2
3. Do naczynia dodać pozostałe składniki i wyrabiać ciasto, 2min/ "Blokada naczynia miksującego" "Mieszanie"
4. Ciasto wyłożyć na tacę, uformować okrągły placek i przy pomocy kopystki wyciąć/uformować dowolny kształt bułek np. trójkąty
5. Tak przygotowane bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem
6. Bułki wstawić do zimnego piekarnika i piec ok.30 min./temp. 200
Ciasta
Porady
"Brak obrotów wstecznych"
Bułkom można nadac dowolny kształy i posypać ulubionymi ziarnami np. słonecznikiem, pestkami dyni itp.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bułki super Polecam. Ja dodaję drożdże razem z wodą, reszta wg przepisu.
Bułki rewelacyjne
Czy ze świeżego szpinaku tez można?
Bardzo smaczne bułeczki.
Często je robię ,dzieciom też smakują
super
Bułki wychodzą przepyszne, ja używam szpinaku, który zostaje mi po wyciskaniu soku - też się świetnie sprawdza
Mniam mniam bułeczki przepyszne,zrobiłam,spróbowałam i POLECAM wszystkim!!!
Przepis dodałam do wypróbowania Pozdrawiam serdecznie
Witajcie,
faktycznie wkradł się chochlik i zjadł drożdże oczywiście trzeba dodać 30 g drożdży
Iwonat
No wlasnie buleczki bez drozdzy. Tylko autorka milczy... chyba zrobie ze szpinakiem ale ze swojego przepisu z dodatkiem drozdzy
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję