thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
15 g
Poziom
Łatwy

Składniki

Składniki

  • 2 płaskich łyżeczek cukru
  • 15 g świeżych drożdży
  • 190 g mleka
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 20 g Miekkiego masla

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. 1.Do naczynia miksującego włożyć drożdże, cukier, 2 łyżki mąki, wlać mleko, podgrzać 2min/37’C/Obr.1.

    2. Dodać mąkę, sól, jajko, masło – wyrabiać 2 min//

    3.   Ciasto przełożyć do innego naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na ok. 1 h.

    Piekarnik nagrzać do 200’C

    4.  Z ciasta uformować kulki ok. 60g, Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej mąką (ok. 9 bułek). Tępą strona noża zrobić na środku każdej bułki przedziałek (uważać żeby nie przeciąć ciasta), posypać mąką.

    5.   Piec ok. 15 min (powinny się zarumienić)

Porady

Zamiast mąka, bulki mozna posypac dowolnymi ziarnami.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułki pszenne z przedziałkiem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY