Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
100
g
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 24/11/14
zmieniono dnia: 24/11/14
Składniki
- 100 g suchego chleba lub suchej bułki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Uruchom urządzenie.
2. Włącz wagę.
3. Następnie wrzuć do naczynia miskującego 100 g suchego pieczywa, może być suchy chleb (biały, ciemnego) lub sucha bułka.
4. Nałóż na pokrywę naczynia miksującego miarkę TM
4. Ustaw czas 13 sekund, obrót 7.
Bułka tarta
Porady
Jeśli czas 13 sekund nie wystarczył do calkowitego rozdrobienia suchego pieczywa, można do przedłużyć.
"Bułkę tartą" można przygotować zarówno w urządzeniu Thermomix TM 21 jak i TM 31.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze