Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
15 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

SKŁADNIKI

  • 130 g sera gruyere, pokrojonego na kawałki
  • 80 g masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1-2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g wody
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 jajka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  1. 1. Rozgrzać piekarnik do tem 210`C, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ostawic.

    2.Do naczynia miksującego włożyć ser gruyere, rozdrobnić 20s/ obr.7. Przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć masło, sól, pieprz i wodę, podgrzać 5min/ 90`C/ obr.1

    4. Dodać mąkę, wymieszać 1min 30s/ obr. 3

    5. Mieszać 1 min/obr.5, co 15s przez otwór w pokrywie dodawać jajka, jedno po drugim. Ponownie wymieszać 30s/ obr.5

    6. Dodać 100g rozdrobnionego sera gruyere, wymieszać 30s/obr.2

    7. Małe porcje ciasta nakładać łyżką lub przy pomocy rękawa cukierniczego w ok. 5cm odstępach na przygotowaną blachę. Opruszyć resztą tartego sera gruyere, piec 20-25min.

    8. Podawac lekko przestudzone lub po całkowitym ostudzeniu, bez dodatków lub przełożone szynką parmeńską i rukolą.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bułeczki z sera gruyere

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy