thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Bagietki pszenne

potrzebne:

  • 15 g drożdży świeżych
  • 425 g mąki pszennej, +1 łyżka
  • 250 wody, ciepłej, ml
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soli, płaskie
  • 1 cukru, płaska łyżeczka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do czystego i suchego naczynia miksującego dać wodę, cukier, pokruszyć drożdże, podgrzać 2 minuty/37ºC/obr. 3. Dodać mąkę, sól i oliwę, wyrobić 2 minuty/ikona kłosa (funkcja wyrabianie). Ciasto przełożyć na oprószony mąka blat, podzielić na 2 równe części. Z każdej z nich uformować bagietkę. Przełożyć na wysmarowaną oliwą i oprószona mąką blachę piekarnikową. Przykryć bawełnianą ściereczką, odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 220ºC (góra-dół) przez 25 minut. Drugą blachę piekarnikową włożyć do piekarnika poniżej bagietek, umieścić na niej 10-20 kostek lodu. Po upieczeniu studzić na kratce.

Porady

Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/

*przepis ze strony https://aniagotuje.pl/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bagietki pszenne

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?